Tarieven | vergoedingen

Algemene informatie

Voordat je verder scrolt om de tarieven te lezen, is het belangrijk dat je begrijpt hoe mijn werkwijze eruit ziet. Om de behandelingen zo succesvol mogelijk te laten zijn en teleurstelling te voorkomen, is het van belang dat jij je hierin kunt vinden. Wat is goed om te weten indien je een afspraak bij mij maakt:

 • je klachten zijn niet in één dag ontstaan en zullen dus ook niet in één dag verdwijnen;
 • ik vind het erg belangrijk om je goed te informeren. Ik wil namelijk dat je zelf je lichaam gaat begrijpen, zodat je grip krijgt op je gezondheid. Zo ontvang je van mij verslagen en aanvullende informatie, dit is een vast onderdeel van een consult en dus niet optioneel. Ook de tijd die ik hierin steek wordt in rekening gebracht;
 • ik werk veel met laboratoriumonderzoek, “meten is weten”. Eén symptoom kan vele oorzaken hebben en aan de buitenkant is niet te zien wat de oorzaak is. Het voordeel hiervan is:
  • je houdt het aantal consulten, dus de kosten zo laag mogelijk
  • je boekt sneller resultaat, hetgeen weer stimuleert om door te gaan
  • je pakt de oorzaak aan, daarom ook voor langere termijn resultaat
  • je slikt geen onnodige supplementen
 • het gaat je geld kosten. Dat ik dit zo helder communiceer heeft weer te maken met het voorkomen van teleurstelling en het vergroten van de kans op succes. Vooraf kan ik onmogelijk aangeven wat je in totaal aan kosten kwijt bent. Maar door alleen de prijzen van een consult te vermelden ben ik niet volledig. Laboratoriumonderzoek en supplementen kosten geld. Evenals de tijd die ik investeer om je zo goed mogelijk te begeleiden. En geloof me, ik breng echt niet iedere minuut in rekening. De kosten van onderzoek en supplementen worden uiteraard vooraf met je besproken;
 • ik hou mij niet bezig met voeding-hypes, calorieën tellen of een potje pillen voorschrijven zonder gedegen advies en/of onderzoek. Dat neemt niet weg dat er wel met supplementen wordt gewerkt, maar alleen doelgericht en tijdelijk;
 • ik probeer je zo praktisch en flexibel mogelijk te ondersteunen. Maar tegelijkertijd vraag ik van jou een stuk zelfstandigheid en verantwoordelijkheid omtrent je eigen gezondheid;

Tarieven

Telefonisch kennismakingsgesprek | gratis

Het eerste gesprek vindt telefonisch plaats. Het is een kennismaking en tevens een oriënterend gesprek. Naast het maken van een afspraak en het noteren van je persoonsgegevens, probeer ik alvast een beeld van je klachten te krijgen. Indien mogelijk geef ik je een indicatie van de te verwachten kosten.

Intakegesprek | € 120,–

Het intakegesprek duur ongeveer 1,5 uur. In dit gesprek worden je klachten uitgebreid besproken en wordt aangegeven welke vervolgstappen nodig zijn. Het kan zijn dat laboratoriumonderzoek nodig is. Bijvoorbeeld bloed-, urine-, speeksel- of feces- (ontlasting) onderzoek. De kosten hiervan worden vooraf aangegeven. Verder op deze pagina zie je een aantal onderzoeken staan en wat de kosten hiervan bedragen.

Naast deze kosten wordt tevens de tijd in rekening gebracht die nodig is voor het opstellen van het verslag en eventueel aanvullende informatie. Zie hieronder voor meer informatie.

Indien mogelijk krijg je gelijk voedingsadviezen of overige adviezen mee.

Verslaglegging en aanvullende informatie | € 60,–

Ik vind het erg belangrijk om je goed te informeren. Tijdens mijn consulten geef ik heel veel informatie en probeer ik zoveel mogelijk kennis over te dragen. Ik wil namelijk dat je zelf je lichaam gaat begrijpen, zodat je grip krijgt op je gezondheid. Daarom ontvang je na ieder consult een samenvatting en eventueel aanvullende informatie. De tijd voor het opstellen en uitwerken van dit verslag worden tezamen met het consult in rekening gebracht. Dit geldt ook voor een uitgebreide toelichting in begrijpelijke taal van je laboratoriumuitslagen.

Vervolgconsult, 1 uur |  € 80,–

De meeste vervolgconsulten duren een uur. Tijdens een vervolgconsult bespreken we de voortgang en indien van toepassing, de uitslagen van de onderzoeken. Indien nodig wordt het behandelplan aangepast.

Vervolgconsult, 1/2 uur |  € 40,–

Soms hebben we geen uur nodig en hebben we genoeg aan een 1/2 uur. Dit is afhankelijk van hetgeen er besproken moet worden.

Telefonisch- en e-mail consult | € 20,- per ¼ uur

Heb je een vraag die ik via de telefoon op per e-mail kan beantwoorden? Dan is een telefonisch- of e-mail consult ideaal. Stuur me je vraag per e-mail en geef daarbij aan waar je voorkeur naar uitgaat: een telefonisch of e-mail consult. Indien je kiest voor een telefonisch consult dan zal ik je een paar voorstellen voor data + tijd toesturen. Indien je kiest voor een e-mail consult dan zal ik je vraag binnen 2 werkdagen beantwoorden. Ook zal ik je een inschatting geven van de tijd die ik nodig heb om je vraag te beantwoorden.

Tip: check de voorwaarden van je zorgverzekering of dit type consult vergoed wordt.

Heb je een korte vraag over voeding en gezondheid? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur: iedere dinsdag van 9.30 tot 10.30 uur. Je kunt me dan bereiken via: 0597-870084.

Laboratoriumonderzoek

Er zijn vele onderzoeken mogelijk. Het heeft geen zin om ze allemaal te vermelden, maar de basis van je gezondheid begint in je darmen. Dus de basis om uit te zoeken waar het in jouw lichaam mis gaat wordt gelegd middels fecesonderzoek (ontlasting).

Darmtherapiescreening | € 325,–

Met de darmtherapiescreening wordt een goed beeld gegeven van de algemene gezondheid van je darmen. Er wordt gekeken naar de samenstelling van de bacteriën die in de darmen aanwezig zijn, of er schimmels, parasieten en/of gisten (candida) zijn en of er sprake is van spijsverteringsproblemen. Of er schadelijke stoffen voorkomen die door bepaalde darmbacteriën worden gemaakt. Informatie over de kwaliteit van het afweersysteem in de darmen. Is er sprake van (beginnende) darmontstekingen en/of is er sprake is van voedselallergieën en/ of –intoleranties. Tevens wordt er gekeken naar de histaminebelasting in de darm en wordt getest op de maagbacterie, Helicobacter Pylori. Dit onderzoek bestaat uit een aantal losse onderzoeken, maar in dit basispakket is het voordeliger en ontstaat een completer beeld.

Aanvullende onderzoeken:

Afhankelijk van je klachten en/of van de uitkomsten uit de basisscreening darm, kan het zijn dat er aanvullend onderzoek nodig is. Hierbij kun je denken aan bloed-, speeksel-, urineonderzoek of specifieker fecesonderzoek:

 • nieren-, lever- en pancreasscreening (bloed)
 • vitamine D (bloed)
 • jodium (urine)
 • B12 / homocysteïne (bloed)
 • Overige vitamines en mineralen (bloed)
 • ijzer / ferritine (bloed)
 • cholesterol (hdl-ldl-triglyceriden) (bloed)
 • voedingsmiddelen intolerantie / allergie (ontlasting)
 • hormoon diagnostiek (speeksel)

Vergoedingen

Afhankelijk van hoe je verzekerd bent, vergoeden de meeste verzekeraars (gedeeltelijk) vanuit een aanvullend pakket mijn consulten. De supplementen en laboratoriumonderzoeken worden helaas niet vergoed. Voor meer informatie klik je op onderstaande link. (aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend)

MBOG overzicht Zorgverzekeraars 2019

Het totaalbedrag betaal je bij mij (pinnen of contant). Je ontvangt van mij in pdf een gespecificeerde factuur, welke je (eventueel) bij je verzekeraar kunt indienen. Indien je recht hebt op vergoeding dan maakt de verzekeraar dit bedrag rechtstreeks aan jou over.