Leefstijl als medicijn

Dit is een onderwerp waar gelukkig steeds meer aandacht voor is. Dat is ook niet verwonderlijk, want veel mensen hebben te maken met gezondheidsproblemen en willen graag dat de oorzaak wordt aangepakt en niet alleen bestrijding van de symptomen.

Het vraagt wel om een andere benadering van de klachten dan de meeste zorgverleners en patiënten gewend zijn. Zo staat een klacht vaak niet op zich, maar is er een verband tussen meerdere klachten.

Onderwerpen die bij verandering van leefstijl om de hoek komen kijken zijn, beweging/sporten, voeding en stressbeheersing. Kortom een complete benadering van jou als mens. Het voordeel van op deze manier aan je klachten c.q. gezondheid werken, is dat je op de lange termijn je algehele gezondheid verbetert. Het nadeel is dat resultaten minder snel bereikt worden t.o.v. alleen medicijngebruik, het vraagt soms om doorzettingsvermogen. En je zult je meer moeten verdiepen in de werking van jouw lichaam. Kortom kennis geeft inzicht en dat leidt vervolgens tot een betere gezondheid. En met het verwerven van die kennis wil ik je graag helpen.

Als je je gezondheid wilt verbeteren betekent het overigens niet dat je nooit meer medicijnen zult gebruiken. Het één sluit het andere niet uit. Maar je hebt als doel om zoveel mogelijk met een gezonde leefstijl je klachten te behandelen en medicijnen tot het minimum te beperken.

Wil jij ook graag weten wat verandering van leefstijl voor jouw gezondheid kan betekenen, blijf mij dan volgen of neem direct contact met mij op, info@margrietjansen.nl.


Geen reacties.

Geef een reactie